One shop fits all: Upplandsgatan

Upplandsgatan,vid Odenplan, är inte en affär utan en gata. Jag föreslår inte att du ska gå upp och ner på den för att få ihop pengar till NK shoppingen. Tvärtom: på den här gatan kan man bränna en del pengar och undvika trängsel. Det finns massa härliga butiker i Stockholm som inte ligger i city*. De som läser den här bloggen märker ett visst geografiskt fokus…

I vilket fall som helst.

Om man börjar nere vid Odenplan och går uppåt så kommer man passera flera second hand/vintage butiker. En av mina favoriter är Old Touch, en av Stockholms riktiga pärlor. Smycken och andra accessoarer från förr. Dessutom finns det vackra föremål för hus och hem. Dukar och antika lakan kan vara svårt att köpa till någon annan men två-tre snygga glas för cocktails? Det finns även en del intressant att hänga på väggen. Om inte annat en snygg ram (och sen  tar man ett nytt personligt foto och ramar in).

RödÅrets halsduk?

På 45:an ligger” Designista” där man kan köpa denna underbara halsduk,snygga brickor,tuttmemo,en brandvarnare som ser ut som en fågel samt en juicepress som är typ en näbb. Bara bra grejor. Styr upp din hipsteraversion(med KBT-terapi om det behövs) och hitta presenter till de flesta i familjen.

Längre upp på gatan ligger heminredingsbutikerna vägg i vägg: ”det franska testamentet” och K&Co.

Doftljus, fina tallrikar(att använda som poche-vide d.v.s. en tallrik att ha i hallen och lägga fickinnehållet i),kuddar och ljusstakar. Det finns nog en del body lotion,badskum och badsalt i dessa butiker också.

Sen kommer ”the cherry on top

En butik full med saker som passar stora och små barn. Stora plastburkar som ser ut som äpplen. Eller ett legogubbshuvud

Det finns massor av prylar som anknyter till olika serier. Tim Burton-paraphernalia FTW!

Dessutom finns det smyckesgalgar!Glasunderlägg! Cocktailbrickor!

I butiken mittemot kan man köpa bordshockeyspel för ca 700 kr. De har även bordsbiljard samt pingis saker. Köp ett nät,två racket och ett gäng bollar och montera upp på matsalsbordet. Pingis är ett utmärkt sätt att umgås.

I pappersbutiken längre upp på gatan har de origamipapper om det kan vara något. De har även den här asken i fönstret.

Att shotta tequila är så fruktansvärt vulgo och ute(vilket garanterar att det är nästa års drinktrend. Det och pomela-du läste det här först). Men man kan ge bort den med ett smaksatt salt så man kan salta kanten på sina margeritas.

På Upplandsgatan 22 finns ytterligare en antikbutik där man kan hitta bra grejer. Och då har vi inte pratat om modernist specialisterna på andra sidan.

Sist men inte minst-Moise som ligger i Tégnerlunden. Accessoarer och inredningsföremål med exotisk proviniens.

Gå nu till Pizza Hatt på Upplandsgatan 9b och unna dig en rejäl middag.

-SG

*igår hittade jag butiken ”books,cookies and sailor wear” när jag spankulerade runt på Östermalm. det var stängt men när jag kom hem igen hittade jag en länk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s